مهدی ماهانی و لیلا اوتادی برای نقد

↑ «اعلام پخش ترانهٔ جدید «دیگه بسمه» در برنامه صبح جمعه «شما و رادیو»، آرشیو روزنامه اطلاعات، پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۵۱، صفحهٔ ۷». روزنامه اطلاعات. پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۴۸. ↑ مجله اطلاعات هفتگی، شماره ۱۳۴۹. ↑ «روزنامه اطلاعات، شماره ۱۳۸۷۱». ↑ «مجله ستاره سینما، شماره ۱۸۵، صفحه ۷». این فستیوال که مخصوص اجرای ترانههای روز بوده و برای نخستین بار در جهان در ترکیه برگزار میشده است، علاوه بر موسیقی شامل سینما، نقاشی، مجسمهسازی و دیگر رشتههای هنری نیز بوده است. پرویز صیاد پس از خروج از ایران کماکان شخصیت صمد را زنده نگه داشت و برنامههای تلویزیونی و نمایشی متعددی با محوریت او در لوس آنجلس تولید کرد. صَمَد (صمد آقا،فرزند ننه آقا،شهرت:آقا بابا، بچه ده بالا) شخصیتی سینمایی است توسط پرویز صیاد اجرا شدهاست. فیلم سینمایی صمد و قالیچه حضرت سلیمان نخستین آزمون صیاد در سینمای حرفهای برای این شخصیت بود که با موفقیت بیمانندی روبرو شد و لیلا اوتادی طرفداری از آن پس فیلمهای دیگری با اتکاء به این شخصیت شکل گرفتند که به جز یک فیلم - صمد و فولاد زره دیو - بقیه را صیاد نوشت، بازی و کارگردانی کرد. ​Content has  been generat ed  by GSA C onte᠎nt Generat᠎or Dem​ov᠎ersion​!


وزارت ارشاد انتشار غیرقانونی این فیلم را «عمدی» خواند.

مرتضی در سال ۱۹۸۱ میلادی (۱۳۶۰ خورشیدی) از ایران خارج شد و به آمریکا رفت و با این که قصد ماندن در این کشور را نداشت امّا شرایطی پیش آمد که وی را در آمریکا ماندگار کرد. او در سال ۱۳۵۳ با فیروزه مقدادی ازدواج کرده و از وی صاحب سه دختر به نامهای عسل، سایه و خاتون است که برای هر کدام از آنها ترانهای جداگانه خوانده است. سیمین بهبهانی در سال ۱۳۶۷ و در بحبوحهٔ اعدام دستهجمعی زندانیان عقیدتی سیاسی ایران در تابستان ۱۳۶۷ شعری را با عنوان "ای مادران" سرود. ↑ «مصاحبه با «هما میرافشار» با عنوان «ترانه: حرف یک نفر و حرف همه است.» که در آن به تاریخ پخش ترانهٔ «دلم میخواد» در نوروز ۱۳۵۵، آهنگساز، محمد حیدری و خواننده، هایده اشاره میکند. چیزی نمیگذرد که مارتین والزر نویسنده معروف، یازده شعر او را برای انتشار در یک جنگ ادبی که انتشارات زورکامپ قصد چاپ آن را داشته برمیگزیند. وزارت ارشاد انتشار غیرقانونی این فیلم را «عمدی» خواند. آقای الف اولین فیلم سه بعدی تاریخ سینمای ایران، به کارگردانی علی عطشانی، تهیهکنندگی سعید شرفیکیا و با طراحی سه بعدی بابک محقق ساخت سال ۱۳۹۱ است.


چند تا خواننده آمدند و آقای کارگردان صداشان را امتحان کرد و خوشش نیامد. غلامحسین مینباشیان موسیقیدان و از نخستین رهبران ارکستر سمفونیک تهران، نخستین بار یک قطعه موسیقی بر روی سرود مزدیسنا نوشت که نت موسیقی آن برای خواننده سولو و پیانو در کتاب خرده اوستای پورداوود مندرج است. در میان آثار سینمایی عارف، ترانههایی که در فیلمهای سلطان قلبها و غلام ژاندارم اجرا شد دارای شهرت بیشتری میباشند. مهستی در بسیاری از فیلمهای ایرانی پیش از انقلاب بهجای هنرپیشهٔ نقش اول فیلمها خوانده است. نام خانوادگی صمد هرگز در فیلمهای قبل از انقلاب فاش نشد اما در نهایت در فیلم «صمد از جنگ برمیگردد» معلوم شد که نام خانوادگی او صمدآبادی است. از هایده، مهستی و حمیرا به عنوان مثلث طلایی موسیقی ایرانی در بازههای زمانی دهه ۵۰ و ۶۰ یاد میشود. شاید جنجالیترین ترانهٔ ابی در طول دوران کاریاش، ترانهٔ سیاسی «راه من» با آهنگسازی فرید زلاند باشد که منجر به اختلافات دامنهداری بین ابی با آهنگساز و ترانهسرا میشود.


لیلا اوتادی خندوانه

اجرای دو ترانهی "دیروز و امروز" و "تنها تو را میشناسم" در حدود سال ۱۳۷۵ صورت گرفته است. اولین صعود لیلا اسفندیاری به قلل بالای ۸۰۰۰ متر در سال ۱۳۸۷ و با صعود به قله نانگاپاربات (۸۱۲۶ متر) صورت گرفت. همچنین بازی در سینما را از سال ۱۳۴۵ با فیلم «گنجینه سلیمان» کاری از «عزیزالله رفیعی» آغاز کرد. این اجرا امروزه در آغاز مراسم رسمی زرتشتیان در ایران و سایر نقاط جهان پخش میگردد. شکلگیری این شخصیت از اواخر سریال سرکار استوار که در نقش پسری روستایی همراه بزش حادثه آفرینی میکرده، آغاز شد و سپس با تکمیل این کاراکتر، خود سریال نیز تبدیل به سریال صمد و چندین فیلم سینمایی (کمدی) شد. مجموعهای از گفتاوردهای مربوط به فریدون فرخزاد در ویکیگفتاورد موجود است. مهربون من لیلا کسری فریدون خشنود مجتبی میرزاده مهربون من، بهار منه، هستی منه! ۴۷۰ سه گاه و مغلوب سه گاه آزاده ساقیا در ساغر هستی … نگاهم با نگاهت قصهها داره (با عارف) علیرضا طبائی حسن لشکری (عارف) وقتی تو هستی آسمون پر از نوره، غم از قلبم هزارون ساله دوره! در دههٔ ۴۰ و ۵۰ خورشیدی، بیشتر کرهای سلوی ترانههای عارف توسط خانمی به نام هرمینه اجرا میگردید. این شعر با توجه به مضمون و برجستگی شاعر آن اهمیت زیادی در میان زرتشتیان پیدا نمود و از جمله در بنیاد مذهبی کاماآتورنان هندوستان به موبدان و موبدزادگان و به کسانی که در آنجا تحصیل میکردهاند، میآموختهاند.



لیلا اوتادی و طناز طباطبایی

اگر شما این مقاله را تحسین می کنید، مایلید اطلاعات بیشتری در مورد این سایت بدست آورید به سایت ما مراجعه کنید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *